۸ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۵۳

خیمه نفت ایران در حیاط خلوت آمریکا

خیمه نفت ایران در حیاط خلوت آمریکا

با تاسیس اولین دفتر شرکت ملی نفت در شهر سانتاکروز بولیوی زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت ایران به کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی(منطقه آلبا) فراهم می شود که این موضوع واکنش شرکتهای امریکایی را به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، توسعه همکاریهای صنعت نفت ایران با کشورهای حوزه آمریکای جنوبی و مرکزی با وجود بعد مسافت و تفاوت ساختارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی کشورمان با کشورهای این منطقه طی سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی یافته است.

آمریکای لاتین که همواره حیاط خلوت شرکتهای نفتی آمریکایی بود و منابع هیدوکربوری غنی این قاره کاملا تحت نفوذ و سلطـه این شرکتها قرار داشته‌اند اما طی سالهای اخیر گرایش های بسیار دوستانه‌ای از سوی دولتهای مستقل این منطقه نسبت صنعت نفت ایران ایجاد شده که آغاز عملیات اجرایی طرح های مشترک نفت، گاز و پتروشیمی ما بین شرکتهای ایرانی، ونزوئلا، اکوادر، بولوی و اخیرا کوبا این موضوع را به اثبات رسانده است.

توسعه همکاری های نفتی ایران با کشورهای این منطقه و خروج تدریجی شرکت های آمریکایی و اروپایی واکنش این شرکتها را به همراه داشته است.

خبرگزاری مهر در گزارشی آخرین تحولات به وقوع پیوسته شرکتهای نفتی ایران و منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی(آلبا) را مورد بررسی قرار داده است.

توسعه پارس جنوبی توافق جدید گازی تهران – کاراکاس

فعال کردن کمیته مشترک انرژی ایران و ونزوئلا گام اول توسعه همکاری های هوگو چاوز و محمود احمدی نژاد روسال جمهور دو کشور در بخش انرژی بود.

پس از فعال شدن این کمیته مشترک، شرکت پتروپارس به نمایندگی از شرکتهای نفتی ایرانی فعالیتهای خود در پروژه های توسعه میادین نفت سنگین ونزوئلا و تشکیل شرکـت مشترک با PDVSA این کشور برای انجام طـرح‌‌های مشترک در ونزوئلا و سایر کشورهای حوزه آمریکای لاتین افزایش داد.

با تشکیل این شرکت مشترک ایرانی ها در آستانه یکصد سال کشف نفت در مسجد سلیمان موفق به صدور خدمات فنی و مهندسی شدند که این موضوع جایگاه صنعت نفت ایران در سطوح بین المللی ارتقا داده است.

در فروردین ماه امسال نیز و در جریان سفر رئیس جمهور ونزوئلا به تهران با امضای یادداشت تفاهمی PDVSA ونزوئلا تمایل خود را برای مشارکت و سرمایه گذاری در طرحهای اکتشاف و توسعه میادین نفتی مناطق مرکزی ایران و فاز 12 پارس جنوبی را اعلام کرده که این موضوع می تواندهمکاریهای نفتی تهران و کاراکاس را وارد مرحله جدیدی کند. 

اما توسعه همکاریهای دو کشور در بخش پایین دستی صنعت نفت با ساخت دو طرح متانول هر یک به ظرفیت 5 هزار تن در روز در ایران و ونزوئلا  و احداث یک واحد متانول در فاز دوم پتروشیمی های عسلویه با مشارکت آریا ساسول آغاز شده که قرار است آفریقای جنوبی هم در این پروژه مشترک متانول ایران- ونزوئلا مشارکت داشته باشد.

افتتاح شعبه نفت ایران در سانتاکروز بولیوی

به گزارش مهر، یادداشت تفاهم همکاریهای انرژی ایران و بولیوی در جریان سفر سال 1386 محمود احمدی نژاد به لاپاز بین وزارتخانه های نفت دو کشور به امضا رسید. پس از امضای این یادداشت تفاهم متعاقبا هیات کارشناسی وزارت نفت در بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی با سفر به بولیوی موارد و زمینه های مناسب همکاری تهران و لاپاز را مورد بررسی و مذاکره قرار دادند.

در این رابطه طرحهای مورد توافق در جریان این مذاکرات به صورت تفاهمنامه های جداگانه در بخشهای مختلف میادین نفت و گاز، صنایع پالایشی و پتروشیمی، حفاری، اکتشاف و آموزش کارکنان فنی به امضا رسید.

از سوی دیگر با توجه به مسائل مالی ناشی از فاینانس و نحوه سرمایه گذاری پروژه های مشترک در بولیوی شامل طرحهای دو جانبه و چند جانبه( با مشارکت شرکت نفت ونزوئلا ) پس از موافقت هیات دولت قرار است به زودی به زودی شعبه شرکت ملی نفت ایران در شهر سانتاکروز بولیوی گشایش یابد.

یکی از مهم ترین اهداف تاسیس این دفتر هماهنگی، سازماندهی و اجرائی کردن طرحهای مشترک نفتی در بولیوی و سایر فعالیتهای شرکت ملی نفت ایران در دیگر کشورهای آمریکای جنوبی خواهد بود.

کیتو میزبان نخستین نشست نفتی مسئولان ایران و اکوادر

اولین قدم برای اغاز فعالیت های مشترک مفتی تهران – کیتو با سفر وزیر نفت و معادن اکوادور در تابستان سال گذشته به ایران برداشته شد.

در این سفر "گالیو چیریبوگا زامبارابو" پس از بازدید از تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی عسلویه یادداشت تفاهمی با غلامحسین نوذری امضا کرد که بر اساس آن زمینه آغاز فعالیتهای مشترک دو طرف در بخشهای پالایش نفت، تولید متانول و کود اوره، اکتشاف میادین نفت و گاز، احداث خطوط لوله و فروش فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در اکوادر و همچنین همکاریهای آموزشی و انتقال تجربیات فنی فراهم شد .

در سفر "رافائل کوررا" رئیس جمهور اکوادر در پائیز سال گذشته به تهران نیز موارد فوق مورد تاکید مجدد قرار گرفت و یادداشت تفاهم جامعی بین دو طرف به امضا رسید .

پیش بینی می شود نخستین نشست مشترک کمیته انرژی دو کشور بنا به درخواست  وزارت نفت اکوادور با اعزام هیات کارشناسی وزارت نفت ایران به کیتو تا اواخر مهر ماه امسال برگزار شود.

صدور خدمات فنی نفت ایران به کوبا

به گزارش مهر، به نظر می رسد پس از ایجاد مربع نفتی ایران، ونزوئلا، اکوادر و بولیوی در منطقه آلبا، کوبا هم به زودی به این حلقه هیدروکربوری متصل شود.

در این رابطه تیر ماه سالجاری هیئتی از وزارت نفت به منظور کسب اطلاعات فنی و بررسی موارد همکاریهای نفت و گاز با کشور کوبا به ویژه در بخش آموزش و انتقال دانش فنی و مهندسی به هاوانا سفر کرد.

در حاشیه این سفر هم با امضای یادداشت تفاهمی با وزارت صنایع کوبا، دو طرف بر ضرورت تبادل اطلاعات لازم در بخشهای اکتشاف و توسعه حوزه های نفتی، فعالیتهای آمــوزشی و تحقیقاتـی و ارتقا کیفیت و بهره وری در منابع و صنایع هیدروکربوری به توافق رسیدند.

پیگیری های خبرنگار مهر حاکی از آن است که تاکنون مکاتبات و هماهنگی های لازم  برای آغاز همکاریهای دو جانبه تهران - هاوانا در حال پیگیری است.

آرژانتین، برزیل و مکزیک اهداف آتی

ایجاد همکاری ها در بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی با برزیل، آرژانتین و مکزیک که تاکنون بنا به دلایلی از گسترش مطلوبی برخوردار نبوده از اهداف اصلی سیاست گذاری انرژی ایران در منطقه آلبا است.

این هدف با توجه به پیشرفته بودن صنایع نفت و گاز در کشورهای مذکور و امکان جذب سرمایه، تکنولوژی و مشارکت در صنایع نفت و گاز این کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است.

در این رابطه در جریان سفر هیئتی از وزارت نفت در اردیبهشت ماه امسال به برزیل مذاکراتی یافتن راهکارهایی برای توسعه همکاریها و جلب شرکتهای نفت و گاز برزیل همچون پتروبراس به مشارکت در پروژه های توسعه میادین نفتی، طرحهای فراوری گاز، پتروشیمی و تاسیسات نفتی ایران به ویژه در حوزه آبهای عمیق دریای خزر انجام گرفته است.

کد خبر 938438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha